Një nga risitë e Festivalit të 56-të të Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, është ballafaqimi i këngëve konkuruese me publikun, përpara se të prezantohen në netët live në datat 21,22,23 dhjetor. Përveç RTSH-së në kanalin zyrtar, kanalin e RTSH-së në youtube, dhe faqen zyrtare të Festivalit në facebook, disa prej radiove dhe televizioneve muzikore më të njohura në vend, janë partnerë të Festivalit për promovimin e këngëve në garë. Momentalisht ato po transmetohen në Club Fm, In Radio, City Radio e Tv dhe MCN Radio e Tema Tv.