Arkiva

Fest 57′ – Platforma regjizoriale

16 Maj 2018

Radio Televizioni Shqiptar shpall thirrje për të gjithë krijuesit e platformave regjizoriale: skenarit, koncepteve të skenografisë, grafikës, koreografisë, dhe çdo elementi tjetër të një show me përmasat e Festivalit të Këngës në Radio Televizion. Çdo kush me ambicie për të ofruar një risi në garën muzikore më të madhe në vend, është i ftuar të […]

Lexo më shumë

Deutsche Welle: Eurovision: Tre shqiptarë, tre vende

11 Maj 2018

Deutsche Welle në edicionin europian ka specifikuar praninë jo të zakonshme të këngëtarëve shqiptare që këndojnë për tre vende europiane. Duke iu referuar Shqipërisë që ka çuar një baladë rroku romantike, Deutsche Welle vëren se edhe për Italinë dhe Qipron këndojnë artistë shqiptarë dhe se historitë e tyre jetësore tregojnë ngjarje emigracioni të vendit të […]

Lexo më shumë

Eurosong 2018, Bushpepa vijon të mahnisë me performancën e tij gjatë provave të dyta

3 Maj 2018

Eugent Bushpepa vijon të mahnisë mediat e huaja me performancën e tij gjatë provave në ECS2018 në Lisbon. Ditën e sotme është zhvilluar prova e dytë e këngëtarit, i cili sërish është vlerësuar prej zërit unik me notat e larta, duke u pritur me ovacione dhe duartrokitje të mëdha.  Eugent Bushpepa i dhuron pritshmëritë më […]

Lexo më shumë

Eurovizion, Bushpepa shkëlqen në prova

30 Prill 2018

Eugen Bushpepa, i cili përfaqëson Shqipërinë në Eurovizion këtë vit, ka shkëlqyer në provën e parë të këngës “Mall” në skenën gjigande të Lisbonës. Jo vetëm në media, por edhe në kanalin zyrtar të Eurovizionit në youtube, Bushpepa ka marrë vlerësime dhe komente shumë pozitive të cilat e cilësojnë “Mall” si një këngë mahnitëse dhe […]

Lexo më shumë

Delegacioni shqiptar në Lisbonë!

28 Prill 2018

Drejt Lisbonës me pritshmëritë më të larta niset sot Delegacioni që përfaqëson Shqipërinë në ESC2018, për të zhvilluar periudhën parakrake të provave në skenë, në kuadër të përgatitjes për natën finale të Eurovision Song Contest 2018.  Delegacioni i përbëre nga: Eugent Bushpepa – këngëtari përfaqësues Erinda Agolli – backvokal Greta Radovani – backvocal Denis Hima […]

Lexo më shumë

17 Prill 2018

Në kuadrin e përgatitjeve për pjesëmarrjen në Eurosong 2018, Rtsh është gati të bëjë lançimin e CD-së zyrtare të Këngës që do të përfaqësojë Shqipërinë në këtë event.  Pas një pune disa mujore me përgatitjen në Belgjike në ICPstudios  me producentin Jim Lowe për audion e këngës dhe lançimit me sukses të video klipit të […]

Lexo më shumë

Shfaq më shumë