Fest' 58

Aty ku kanë lindur zërat më të mirë shqiptare që kanë bëre historinë

Aty ku tingujt shqiptarë nisin fluturimin drejt Evropës në Festivalin më të Madh  Evropian…

58 Vite i shenjtë si tempulli i këngës…

Festivali …. Ëndrra e çdo artisti.

 

AI PO VJEN!

 

Radio Televizioni Shqiptar fton të gjithë krijuesit dhe interpretuesit të marrin pjesë në konkurim për të qenë pjesmarrës në Festivalin e 58 të këngës.

Afati i fundit i dorëzimit të këngëve do jetë data 1 tetor, pranë zyrës së festivalit në Radio Tirana ose në postën tonë elektronike festival@rtsh.al

Çfarë duhet të dorëzoni dhe si?

1. Versionin përfundimtar të këngës të kënduar në formatin wave 16 bit 44.1 khz.

2. Versionin përfundimtar  të bazës orkestrale me backvocal në formatin wave 16 bit 44.1 khz.

3. Versionin përfundimtar të bazës orkestrale pa backvocal në formatin wave 16 bit 44.1 khz.

4. Partiturën Vokale (me nota) të këngës e shoqëruar me tekstin përkatës në çdo masë.

5. Partiturën e plotë të këngës në nota (transkiptimin) e cila do të ekzekutohet live,  për të gjithë formacionin orkestral të Festivalit (orkestër simfonike + band).

6. Versioni MIDI FILE i këngës.

7. Tekstin e plotë.

8. Foto të këngëtarit nëse është pjesmarrës për herë të parë në Festival

9. Biografi e shkurtër artistike e këngëtarit (aktiviteti, pjesëmarrjet, çmimet etj).

 

– Të gjitha materialet e kërkuara më sipër duhet të jenë përfundimtare dhe të dorëzohen deri në datën 1 tetor 2019 në zyrën e Festivalit në Radio Tirana ose ne posten elektronike festival@rtsh.al

Mos plotësimi i njërit prej elementeve të kërkuar e s’kualifikon këngën nga konkursi i përzgjedhjes.

 

 

Ju falenderojmë për bashkëpunimin dhe ju urojmë suksese!                                                                                                                                 

○ Të rejat e fundit ♫

Të dhëna për mbrojtjen e të dhënave për pjesëmarrjen në televotimin e Festivalit Evropian të Këngës 2019

Nisin xhirimet për videon e këngës “Ktheju tokës

Eliza Hoxha: Në Eurovizion, pse jo?

Ermal Meta: Ndihem i nderuar dhe i emocionuar që vij në Festival

Soni Malaj: “Në festival vij me një performancë shpërthyese”