Festivali i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, festivali më i vjetër i muzikës së lehtë shqiptare, ka mbërritur sivjet në edicionin e 53-të.

Pas një pune rigoroze të jurisë, janë përzgjedhur 26 këngë të reja, që shpresohet të jenë një vlerë e shtuar në fondin e artë të muzikës së lehtë shqiptare. Ato do t'i përcillen publikut nga këngëtarë të njohur, por edhe të rinj, nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia. Drejtor artistik i festivalit është Shpëtim Saraçi, ndërsa producent muzikorë janë Edmond Zhulali dhe Alfred Kaçinari.

Edhe këtë vit skena e Festivalit të 53-të të Këngës në RTSH, do ngrihet në Pallatin e Kongreseve në Tiranë, ndërsa publiku është ftuar ta ndjeki atë në datat 26,27 dhe 28 dhjetor 2014 drejtëpërdrejt në sallë apo në valët e RTSH. Regjia e festivalit i është besuar regjisorit Bledar Laço, ndërsa skenari gazetares Mira Tuci. Edhe në këtë edicion gjykimin do ta japë një juri profesioniste, emrat e të cilës do të bëhen publike në ditët në vijim. Producenti i festivalit Martin Leka, thotë se në këtë edicion publikut veç muzikës së përzgjedhur do t'i rezervohen surpriza të këndshme.